dimecres, 22 de març del 2017

El pont vell de Navarcles



El pont vell sobre el Llobregat, els sortints, com balcons sobre el riu, la fàbrica vermella, les herbes altes i emplomallades de les ribes, la cabaneta petita, el mirall d'aigua i els ànecs que fugen de nosaltres fins a la minúscula illa. I el sol i la remor de l'aigua. I el temps pausat i la calma del passeig. 

I les imatges que mantenen les sensacions a la memòria.

8 comentaris:

  1. Pont de Navarcles.
    Mai no l'havia vist així, encara.
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De ben a prop, com m'agrada mirar les coses...

      Gràcies, Jordi!

      Elimina
  2. Quina imatge tan preciosa, i amb força. M'agrada.
    De la memòria i les sensacions tenim una discussió a casa: la filosofia manté que les idees són immaterials; d'acord, però jo sostinc que provenen totes el cervell i en el seu origen són físiques.
    I no són de cap manera comparables a l'escriptura d'un poema, als seus caràcters d'impremta. Aquests serien les idees expressades, per força condensades. Però de cap manera vingudes de fora, com el fum dels cotxes o les inspiracions divines.
    Penso que la ignorància dels filòsofs rau en que falta per explorar un 70 % del cervell, que és molt. Quan el tinguin estudiat, ja en podran parlar amb fonament.
    Bona nit, Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Olga. M'alegro que t'agradi.

      S'està avançant moltíssim en l'expoiracióndel cervell des que hi ha imatges tan precises com les ressonàncies magnètiques i altres similars. Segurament aviat el tindrem molt i molt definit. A veure què en surt!

      Bona tarda, Olga!

      Elimina
  3. Jo estiuejo i passo els caps de setmana a Navarcles, ja ho saps. No havia vist el pont vell des d'aquesta perspectiva. Però el fet que Sant Benet sigui a la vora parla de com és un lloc especialment bell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vam estar-hi molta estona, vam passar-lo, vam tornar, vam baixar ran de riu, vam passar per sota, per un dels arcs que no hi passa aigua... vam estar passejant contemplatius i connectats al moment.

      El lloc és bell per ell mateix, Helena. Especialment bell com tu dius. A més a més té Sant Benet a prop. Un avantatge sense cap dubte.

      Elimina
  4. La fàbrica vermella i el pont gairebé.
    Càlids pensaments.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan aconseguim viure intensament el moment, sempre produeix calidesa als pensaments i una sintonia especial entre nosaltres i el món.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari